چرا شبکه های اجتماعی جای وب سایت را پر نمی کنند، چطور کسب و کارتان را آنلاین نگه دارید

چرا شبکه های اجتماعی جای وب سایت را پر نمی کنند، چطور کسب و کارتان را آنلاین نگه دارید
در بین گفتگو هایی که با بعضی از صاحبان کسب و کار داشتیم، و یا عزیزانی که در حال آماده سازی نقشه راه فعالیت آنلاینشون بودیم، در بعضی موارد عنوان می کردند که "وقتی تلگرام هست سایت برای چی می خوام" یا "من با اینستاگرام کار می کنم و سایت لازم نیست". در ادامه توضیح می دیم که چرا صرفا تکیه روی اینستاگرام، تلگرام و کلا شبکه های اجتماعی باعث نابودی کسب و کار شما خواهد شد

برند سازی روی شبکه های اجتماعی یا وب سایت هایی که با مشارکت عموم فعالیت می کنند دارای ریسک های زیادی هست. که برخی از این ریسک ها رو با هم مرور می کنیم:

 

سرویس های اینترنتی تاریخ مصرف دارند

هیچ تضمینی مبنی بر اینکه شما تا ابد از یک شبکه اجتماعی استفاده کنید وجود نداره. حتی قوانین استفاده از سرویس ها هم طوری طراحی میشه که ما نقشی روی نحوه فعالیت این سرویس ها ندشته باشیم. وقتی سرویس دهنده تعطیل میکنه و حتی یک بیانه هم نمیده احتمالا فکر می کنید که بهتون خیانت شده. درست فکر می کنید. ولی بخشی از تقصیر هم گردن خود شماست.

 

در حوزه فروش ما به عنوان صاحبان کسب و کار بیش از حد به شبکه های اجتماعی و سایت های خدمت رسانی عمومی از این دست اعتماد داریم. البته اعتماد خوبه ولی حدودی هم باید براش در نظر گرفت.

در این شرایط راه اندازی یک برند بر روی یک شبکه اجتماعی بسیار ریسک بالایی داره.
سرویس های خارجی و حتی سرویس های داخلی مثل بامیلو نمونه های این قبیل خدمات در کشور ما هست که با از دسترس خارج شدن، تعدادی از فروشندگان رو دچار دردسر کرد. اگر یک دهه به عقب برگردید برند های بیشتری می بینید که قبلا در کل کشور فراگیر بود اما دیگه در خاطره ها هم نیست. یاهو 360 رو یادتونه؟ گوگل پلاس چطور، کسی خاطرش هست زمانی که اورکات حکم رانی می کرد؟ این سرویس ها تماما توسط خود سرویس دهندگان بسته شده.

 

 

محبوبیت شبکه های اجتماعی کاملا نسبی و متغیر هست

اگر نگاهی به سابقه سرویس های اینترنتی بندازیم میبینیم که تمامی این سرویس ها به صورت مقطعی محبوب و مورد توجه بودند. به دلایل مختلف از محبوبیتشون کم شده. اگر همین الان تجارت خودتون رو فقط روی اینستاگرام بسازید,  شما قبول کردید که برند شما تنها تا زمان محبوبیت این شبکه اجتماعی  مهم هست.

 

 

پراکندگی کاربران در شبکه های اجتماعی بسیار بالاست

تعداد زیادی از شبکه های اجتماعی مشغول فعالیت هستند که هر کدام کاربران خاص خودشون رو دارند این کاربران در شبکه های اجتماعی پخش شده اند و جمع و جور کردن این همه پیچیدگی کار بسیار سختیه. معلوم نیست نام برندی که در یک شبکه اجتماعی ثبت کرده اید، رو بتونید در شبکه اجتماعی دیگری ثبت کنید. شاید شخصی زودتر گرفته باشه. آیا شما حاضر هستید برندی که در یک شبکه اجتماعی کار کردید رو در شبکه اجتماعی دیگری به دست کسی بسپارید؟ برای از بین بردن این ریسک، نیاز به یک جایگاه ثابت که تحت تاثیر عوامل خارجی نیست، کاملا مشهوده؛ وب سایت شما این جایگاه رو پر میکنه

 

استقلال از شبکه های اجتماعی

وابستگی به شبکه های اجتماعی خوب نیست. سرویس دهی ضعیف, فاصله از قانون, تغییر سیاست های سرویس دهنده, یا حتی تغییر ذائقه عمومی در استفاده از شبکه های اجتماعی به راحتی می تونه تاثیر منفی بر روی تمام تجارت شما بگذاره. در فضای وب بهترین روش برای حفظ برند داشتن دامنه هست.

البته منظور این نیست که از شبکه های اجتماعی استفاده نکنیم. شبکه های اجتماعی جایی بسیار مناسب برای دسترسی به مخاطب هست. و استفاده از اونها در جای خودش نه تنها خوب بلکه لازم هست.

مدل صحیح یک کسب و کار موفق اینه که جریان کاربران از شبکه های اجتماعیِ محبوب به سمت سایت سرازیر شوند

باید محصولات وخدمات خودتون رو در دامنه خودتون داشته باشید و در شبکه اجتماعی بیشتر به معرفی خودتون بپردازید و مخاطب ها رو به دامنه خودتون ارجاع بدید. اینطوری هر اتفاقی برای هر شبکه اجتماعی بیفته شما مخاطبین خودتون رو خواهید داشت.

در مورد تجارت در وب و استراتژی های درست برند سازی و اینکه چطور شروع کنید و چطور در این فضا پیش برید حرف های زیادی داریم.

با ما باشید.